kovacs_barnabas.jpgkovacs_barnabas_alairas.jpg

Számomra prioritás az egészségügyi ellátás színvonalának emelése ...

... az egészségügyi központ, az orvosi rendelők felújítása. Csoda, hogy dolgozni tudnak ilyen körülmények között. Erre a városvezetés válasza ma csak magyarázkodás, mutogatás. Súlyos hiba az a hozzáállás, hogy a jogszabályok szerint "ez nem kötelezően előírt önkormányzati feladat". Szerintem meg igen! Egy Gödöllő színvonalú városnak kötelessége, hogy polgárait megfelelő egészségügyi ellátáshoz és gyógyulási esélyhez juttassa.

(Költségvetési vita, testületi ülés)

Szerintem a Városháza több, mint egy épület ...

... ahol hivatalnokok dolgoznak. A Városháza szimbólum is. Az még nem városháza, hogy a vezetés, a törzskar beköltözik egy volt bank elegáns épületébe. Többszáz millióért lebontottuk a városházát, mert a polgármester nem akart egy épületben lenni a kormányhivatallal! A gödöllői lakosok pedig emiatt caplathatnak ki a Kotlánba, vagy szerteszét a városba, ha ügyet akarnak intézni. Nagyon nincs ez így rendben.

(A városháza bontásáról, testületi ülés)

Egy önkormányzatot a lakosok életminősége ...

... biztonsága és az elérhető közszolgáltatások (egészségügy, közlekedés, stb.) színvonala minősít.

Az a jó önkormányzat, ahol a helyi ügyekre érzékeny önkormányzati képviselők ülnek a testületben. Olyan képviselők, akik a lakosság mindennapi ismerősei.

Az a jó önkormányzat, amelyik az ott élők kényelmét, életminőségének javítását szolgálja. Az a jó önkormányzat, amelyik átlátható, szociális felelősséggel párosuló gazdálkodást folytat, az egészséget, a környezetet, a közlekedést, a biztonságot kiemelten kezeli.

Az a jó önkormányzat, amelyet minőségi szolgáltatásokat nyújtó intézmények, a tisztességesen élőkre figyelő gondoskodás, a komfortos, szervezett városi élet megteremtése és fenntartása jellemez.

Az a jó városvezetés, amelyik nyitott, elérhető, a polgáraival folyamatos, közvetlen kapcsolatot tart fenn.

(A jó önkormányzatról, interjú)

Józan ésszel felfoghatatlan, ami most itt folyik ...

... Egy régóta várt, nagy projekt a napirend, ehelyett Gödöllő polgármestere meg az országgyűlési képviselő egy órája azon vitatkozik, hogy melyiküknek kellene felhívni telefonon a másikat a helyzet rendezése érdekében. Nonszensz! Ha egyikük sem akarja felemelni a telefont, nehogy sérüljön az politikusi "egója", akkor én - a gödöllői uszoda érdekében - szívesen felhívom mindkettőjüket, és összekapcsolom a vonalat.

De az is lehet, hogy Pintér Csilla alpolgármesternek kellene bekapcsolódnia a vitába. Ő mégiscsak óvónő, nyilván sok hasonló "konfliktussal" találkozik az óvodában. Mert ez körülbelül az a szint, nem pedig egy testületi ülésen zajló érdemi vita.

Attól félek, hogy az országgyűlési képviselő és a polgármester személyeskedő politikai "kakaskodásából" megint a gödöllői lakosok húzzák a rövidebbet. Ezt a félelmemet nem csökkentette a mai testületi ülés.

(A Gémesi-Vécsey "csörtéről" uszodaügyben)